Home

Bolniki in negovalci

Menu

Pravilnik o piškotkih

Ta pravilnik zagotavlja informacije o uporabi piškotkov in drugih podobnih tehnologij na spletnem mestu www.rethinkfabry.si (v nadaljevanju "spletno mesto"). Obvestilo je podano v skladu z evropsko in italijansko zakonodajo o obdelavi osebnih podatkov in elektronskih komunikacijah.

Spletno mesto je v lasti podjetja Chiesi Farmaceutici S.p.A., s sedežem na naslovu Via Palermo 26/A, 43122 Parma (v nadaljevanju "Chiesi" ali "upravljavec"), na katerega se lahko obrnete za vse informacije ali zahteve glede uporabe piškotkov in drugih podobnih tehnologij na tem spletnem mestu.

Upravljavec je imenoval pooblaščenca za varstvo podatkov (DPO), na katerega se lahko neposredno obrnete prek naslednjih kontaktnih podatkov: Pooblaščenec za varstvo podatkov – DPO c/o Chiesi Farmaceutici S.p.A., Via Palermo 26/A, 43122 – Parma (PR), Italija, elektronska pošta: dataprotection.cee@chiesi.com.

Za dodatne informacije o obdelavi osebnih podatkov preberite Pravilnik o zasebnosti spletnega mesta.

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so besedilne datoteke, shranjene na računalniku ali v mobilni napravi, ko uporabljate spletno mesto, kar omogoča hitrejšo in prijetnejšo spletno izkušnjo. Kako spletna mesta uporabljajo piškotke, lahko nadzirate tako, da konfigurirate nastavitve zasebnosti brskalnika (oglejte si razdelek Pomoč brskalnika, če želite izvedeti več o nadzoru piškotkov).

Zaradi jasnosti se morate zavedati, da če popolnoma onemogočite piškotke, spletno mesto morda ne bo delovalo pravilno.

Piškotki se prenesejo iz vašega spletnega brskalnika in se shranijo v vašo napravo, ko prvič obiščete spletno mesto.

Ko boste naslednjič obiskali isto spletno mesto z isto napravo, bo spletno mesto prepoznalo, da ste ga že obiskali in prilagodilo vsebino glede na vaše prejšnje obiske. Na ta način se lahko izkušnja spletnega mesta bolje prilagodi vašim osebnim interesom in potrebam.

Chiesi uporablja tudi druge tehnologije, kot so piškotki, da bi delili informacije, ki jih zbiramo, ko obiščete spletno mesto. Upoštevajte tudi, da lahko Chiesi vključuje tehnologije (vključno s spletnimi svetilniki in oznakami slikovnih pik, vendar ne omejeno nanje) za namene oglaševanja ali spremljanje interakcije s spletnim mestom.

Spletni svetilnik, oznake slikovnih pik in vdelani skripti

Spletni svetilnik je elektronska grafična slika, vdelana v spletno mesto ali elektronsko pošto, ki prepozna piškotke, ko brskate po spletnem mestu ali berete elektronsko sporočilo. Oznake slikovnih pik omogočajo pošiljanje berljivih elektronskih sporočil uporabnikom in ugotavljanje, ali so odprli elektronsko sporočilo.

Če na primer prejmete elektronsko sporočilo od podjetja Chiesi, lahko to vsebuje URL za prijavo, ki se poveže z našim spletnim mestom. Če kliknete povezavo, bo Chiesi spremljal vaš obisk, da bi izvedel več o vaših željah.

Vdelani skripti so programske kode nekaterih naših spletnih mest, ki merijo način uporabe, na primer izbrane povezave. Te informacije se uporabljajo za izboljšanje spletnih mest in spletnih storitev, ki so v lasti podjetja Chiesi, pa tudi za njihovo prilagajanje vašim verjetnim interesom in izvajanje tržnih raziskav. Uporabniki lahko onemogočijo rabo skripta, kot je JavaScript, v nastavitvah brskalnika (glejte razdelek Pomoč brskalnika). Če onemogočite rabo skripta, nekatera spletna mesta in aplikacije Chiesi morda ne bodo delovali pravilno.

Lastniški piškotki in piškotki tretjih oseb

Lastniški piškotki so tisti, ki jih izvaja Chiesi in ki se uporabljajo za interakcijo z vami med brskanjem po spletnem mestu.

Spletno mesto lahko ponudi tudi vsebino z drugih spletnih mest, ki lahko vključujejo lastne piškotke (piškotki tretjih oseb). Te piškotke določijo tretje osebe, ki niso Chiesi. Med vašim obiskom spletnega mesta lahko zunanji ponudniki nastavijo lastne piškotke in prejemajo informacije o vaših dejavnostih med brskanjem po spletnem mestu. Zato bi morali obiskati spletna mesta takšnih tretjih oseb, da bi izvedeli več o tem, kako uporabljajo lastne piškotke. Če želite izvedeti več o tem, kateri piškotki tretjih oseb se uporabljajo na spletnem mestu, si oglejte tabelo na koncu tega pravilnika o piškotkih.

KAKO NADZIRATI PIŠKOTKE IN PODOBNE TEHNOLOGIJE

Chiesi zagotavlja orodja za lažje upravljanje lastniških in partnerskih piškotkov. Piškotke lahko sprejmete prek pasice o piškotkih, njihovo uporabo pa lahko kadarkoli upravljate v nastavitvah piškotkov.

Če se odločite zavrniti piškotke, ki zahtevajo vaše predhodno soglasje, Chiesi teh piškotkov ne bo uporabljal. Če se odločite preklicati predhodno soglasje, Chiesi teh piškotkov ne bo več uporabljal in bo izbrisal ustrezne lastniške piškotke. Vendar upoštevajte, da če zavrnete in/ali prekličete funkcionalne ali izvedbene piškotke, morda ne boste mogli uporabljati celotne funkcionalnosti spletnega mesta in Chiesi morda ne bo več mogel ugotoviti, kaj vam je na spletnem mestu všeč in kaj ne, da bi ga izboljšal.

Zaradi jasnosti upoštevajte, da če zavrnete ali prekličete soglasje za oglaševalske piškotke, ne boste nujno prejemali manj oglasov, prejeti oglasi pa ne bodo prilagojeni vašim interesom. Za več informacij si oglejte naslednji razdelek.

Kontrolniki spletnega brskalnika za preklic piškotkov

Spletni brskalnik lahko nastavite prek namenskih možnosti, da samodejno zavrnete namestitev piškotkov ali izbrišete vse nameščene piškotke iz svojega računalnika ali mobilne naprave.

Postopek se razlikuje glede na spletni brskalnik, ki ga uporabljate. Povezave do podpornih strani glavnih spletnih brskalnikov boste našli spodaj:

Google ChromeMozilla FirefoxEdge > SafariSafari na iPhone, iPad, ali iPod touch

Vedno imejte v mislih, da bi lahko onemogočanje in/ali brisanje tehničnih piškotkov povzročilo okvare pri krmarjenju po spletnem mestu.

KATEGORIJE PIŠKOTKOV

Obstajajo različne vrste piškotkov. Vsak od njih ima določeno funkcijo, ki vam zagotavlja boljšo izkušnjo brskanja, v primeru, da uporabljate isto napravo in spletni brskalnik, s katerima ste prvič obiskali spletno mesto.

Tehnični ali nujno potrebni piškotki - privzeta aktivacija

Ta vrsta piškotkov je potrebna za uporabo spletnega mesta in zagotavljanje osnovne tehnične funkcionalnosti. Brez teh piškotkov ne bi bilo mogoče uporabljati spletnega mesta, zato za njihovo uporabo ni potrebno vaše soglasje.

Izvedbeni piškotki - neobvezna aktivacija

Ta vrsta piškotkov zbira informacije o načinu interakcije s spletnim mestom, kar na primer podjetju Chiesi omogoča pregled nad stranmi, ki jih obiščete, in časom, ki ga porabite zanje. Upoštevajte, da se te informacije zbirajo v popolnoma strnjeni obliki in jih ni mogoče neposredno povezati z vami. Dejansko Chiesi uporablja izvedbene piškotke za razumevanje obnašanja uporabnikov, da bi izboljšal delovanje spletnega mesta in zagotovil prilagojeno izkušnjo.

Izvedbene piškotke lahko onemogočite/omogočite v nastavitvah piškotkov.

Piškotki za profiliranje uporabnikov (za ciljno oglaševanje) – neobvezna aktivacija

Ta vrsta piškotkov se uporablja za zagotavljanje oglasnih in trženjskih sporočil v skladu z vašimi interesi. Piškotki za profiliranje uporabnikov spremljajo vaše obiske na različnih spletnih mestih in delijo vaše interese s tretjimi osebami, kot so oglaševalci ali medijska podjetja. Ti upravljavci lahko ustvarijo namenske profile, da vam prikažejo ustrezne oglase na drugih spletnih mestih.

Piškotke za profiliranje uporabnikov lahko onemogočite/omogočite v nastavitvah piškotkov.

SEZNAM UPORABLJENIH PIŠKOTKOV

V nadaljevanju je seznam piškotkov, ki jih uporablja to spletno mesto, vključno z opisom njihovega posebnega delovanja:

Ime piškotka Potek veljavnosti Opis piškotka Uporabljeni piškotek Kategorija piškotkov
rethinkFabry-view 1 leto

Piškotek, ki si zapomni izbiro različice uporabniške strani. 

Prva oseba

Nujno potrebni

rethinkFabry-cookiesBanner 1 leto

Piškotek, ki si zapomni soglasje uporabnika glede piškotkov.

Prva oseba

Nujno potrebni

Če želite izvedeti več o piškotkih, ki se uporabljajo na spletnem mestu, in o tem, kako jih blokirati ali omejiti, obiščite www.aboutcookies.org.

Za splošne pravne informacije o podjetju Chiesi in uporabi spletnega mesta si oglejte "Pogoje uporabe" spletnega mesta.

OBIŠČITE

spletno stran Chiesi

Za bolnike: Če opazite kateri koli neželeni učinek, se posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali drugim zdravstvenim delavcem. O domnevnem neželenem učinku lahko poročate tudi neposredno Nacionalnemu centru za farmakovigilanco prek spletnega obrazca ali na drug način naveden na spletni strani JAZMP (www.jazmp.si/humana-zdravila/farmakovigilanca/porocanje-o-nezelenih-ucinkih-zdravil/).

Za ponudnike zdravstvenega varstva: Prosimo, da o domnevnih neželenih učinkih, ki jih opazite, poročate Nacionalnemu centru za farmakovigilanco prek spletnega obrazca ali na drug način naveden na spletni strani JAZMP (www.jazmp.si/humana-zdravila/farmakovigilanca/porocanje-o-nezelenih-ucinkih-zdravil/).

Rethink Fabry

Zdaj boste zapustili RethinkFabry.si.
Spletno mesto, ki ga boste obiskali, ni v lasti lastnika domene RethinkFabry.si, ki ga niti ne upravlja.

V REDU